نصب اکتیو دایرکتوری و ایجاد Domain Controller از طریق Media
نصب اکتیو دایرکتوری و ایجاد Domain Controller از طریق Media، نصب Domain Controller از طریق CD به واسطه قابلیت IFM امکان پذیر می گردد. ممکن است ما نیاز داشته باشیم که یک Domain Controller در یکی از شعب خود راه اندازی نماییم و این شعبه از لینک WAN با سرعت پایینی بهره مند باشد، این سرعت پایین ممکن است میزان تحمل پذیری تمامی ترافیک های Replication ای که قرار است بین Domain Controller ها انجام گیرد را نداشته باشد.
در چنین شرایطی ما از Domain Controller اصلی که در شعبه مرکزی ما قرار دارد استفاده خواهیم کرد و فرایند Install From Media ( IFM ) را اجرا خواهیم نمود و همه موارد مورد نیاز جهت نصب Domain Controller در شعبه دیگر را در داخل یک CD یا DVD قرار خواهیم داد و بعد از پایان این فرایند می توانیم این دیسک را به شعبه مورد نظر خود انتقال دهیم و اقدام به نصب اطلاعات لازم برای Active Directory روی DC جدید نماییم. در این صورت عملیات با سرعت بالا و به دور از نگرانی در مورد ترافیک های Replication انجام خواهد پذیرفت.
نصب اکتیو دایرکتوری و ایجاد Domain Controller از طریق Media
فهرست مطالب
- نصب اکتیو دایرکتوری و ایجاد Domain Controller از طریق Media
- فرایند Install From Media ( IFM )
- تنظیمات در سرور شعبه دوم
- نصب و ایجاد رونوشت
برای انجام این کار ابتدا وارد Domain Controller شعبه اصلی خواهیم شد که در اینجا MSP.LOCAL می باشد. این فرایند بسیار ساده خواهد بود ابتدا باید وارد محیط CMD شویم و باید حتما CMD به صورت Run as administrator استفاده گردد. در اینجا باید از دستورات زیر استفاده نماییم:
—————————–
C:\Users\Administrator>ntdsutil
ntdsutil: activate instance ntds
ntdsutil: ifm
ifm: create full c:\ifm
—————————–
فرایند Install From Media ( IFM )
دقت داشته باشید اگر در قسمت ifm از علامت سوال استفاده نمایید، قادر خواهید بود Option های مختلف را مشاهده نمایید. برای مثال ما گزینه Full را انتخاب کردیم و این بدین معناست که ما یک Domain controller کاملا مشابه و با همه دسترسی ها ایجاد خواهیم نمود، اما در این قسمت حالت های دیگر مثل Read only Domain Controller ( RODC ) نیز وجود دارد که شما بر حسب نیاز خود می توانید از گزینه های مختلف استفاده نمایید. ما در اینجا از گزینه Full استفاده خواهیم نمود.
گزینه های قابل استفاده در IFM به شرح زیر می باشد:
نکته بعدی آدرس C:\ifm است. این آدرسی است که Media ی ما از آنجا ساخته می شود. در این قسمت می توانید به دلخواه خود آدرس دهی نمایید که در اینجا به جهت سادگی ما C:\ifm را انتخاب نموده ایم.
سپس از Quit برای خارج شدن از Mode های انتخابی استفاده می نماییم:
—————————–
Ifm: quit
ntdsutil: quit
—————————–
اکنون می توانیم از مسیر C:\ifm پوشه و فایل ایجاد شده را مشاهده نماییم. کافی است پوشه مورد نظر به همراه فایل های زیر مجموعه آن روی یک دیسک ذخیره سازی گردد.
تنظیمات در سرور شعبه دوم
در این مرحله باید به سرور دوم خود که در شعبه دیگری می باشد و قصد نصب Domain Controller روی آن را داریم مراجعه نماییم و بایستی در نظر داشته باشیم که این سرور نباید عضو Domain باشد. اکنون فایل ذخیره شده در دیسک خود را روی درایو C این سرور نیز ذخیره می نماییم (ذخیره سازی این فایل در مسیر های دیگر نیز امکان پذیر است و این انتخاب صرفا برای سادگی کار می باشد). حالا پوشه ifm در سرور دوم در مسیر C:\ifm وجود دارد.
اکنون وارد Server manager در شعبه دوم خواهیم شد و در این قسمت Add Roles and Features را انتخاب خواهیم نمود و همانطور هم که در پست های قبلی این فرایند را به صورت کامل نمایش دادیم، گزینه Active Directory Domain Services را انتخاب نموده و فاز اول مربوط به نصب Active Directory را تکمیل می نماییم.
پس از نصب Role اکتیو دایرکتوری طبق روال قبل روی Promote this server to a domain controller کلیک می نماییم.
در مرحله بعد ما قصد داریم یک Domain controller به Domain خود اضافه نماییم پس گزینه اول را انتخاب نموده و در قسمت Domain نیز می بایست Domain خود را وارد نماییم که در اینجا MSP.LOCAL می باشد و ما نیاز به Permission از Domain خواهیم داشت پس با گزینه Change و وارد کردن اطلاعات Administrator دسترسی لازم جهت ادامه فرایند را به دست خواهیم آورد. در نهایت روی گزینه Next کلیک می نماییم.
در صفحه جدید گزینه DNS و Global Catalog را در حالت پیشفرض و انتخاب شده قرار می دهیم و یک پسورد نیز برای DSRM نیز در نظر می گیریم و Next را می زنیم.
در صفحه بعدی فقط گزینه Next را انتخاب می نماییم
نصب و ایجاد رونوشت
در این پنجره جدید باید تیک گزینه Install From Media را فعال نموده و مسیر پوشه ای که فایل را در آن ذخیره نموده ایم، انتخاب نماییم. در قسمت Replication نیز می بایست Domain Controller که قصد داریم Replication توسط آن انجام گیرد، انتخاب نماییم که در سناریو ما server.MSP.Local می باشد.
در صفحه بعد نیز گزینه Next را انتخاب نموده و مجدد Next و پس از چک شدن پیش نیاز های لازم گزینه Install را انتخاب می نماییم
بعد از اتمام نصب سیستم Reboot خواهد شد. بعد از این مرحله Active Directory ما نصب و Domain Controller جدید ما آماده استفاده می باشد.
نظرات کاربران