Mohammadreza Soleimani 428 روز پیش verl
بازدید 1045 بدون دیدگاه

نصب VMware ESXi و تنظیمات اولیه

نصب VMware ESXi و تنظیمات اولیه، در این مقاله قصد داریم نحوه نصب سیستم عامل مجازی سازی (Hypervisor) VMware ESXi نسخه 7 را مورد بررسی قرار دهیم. درابتدا به الزامات نصب VMware ESXi خواهیم پرداخت.

 

نصب VMware ESXi و تنظیمات اولیه

فهرست مطالب

  1. الزامات نصب ESXi
  2. نصب ESXi نسخه 7
  3. تنظیمات اولیه

 

الزامات نصب ESXi نسخه 7

قبل از نصب VMware ESXi می بایست از نیازمندی ها و الزامات مربوط به آن آگاه باشیم تا در هنگام نصب و استفاده از محیط مجازی سازی با مشکل مواجه نشویم. در سایت VMware یک ابزار وجود دارد که بر اساس آن می توان سازگاری سخت افزار موجود با نسخه مورد نظر را مورد بررسی قرار داد. این ابزار با نام VMware Compatibility Guide در سایت VMware قابل استفاده می باشد. با استفاده از این ابزار می توان نسخه ESXi مورد نظر را انتخاب و در ادامه نوع سرور، مدل، مقدار RAM، تعداد CPU و غیره را انتخاب نمود تا سازگاری سخت افزار با نسخه انتخابی در نظر گرفته شود. سازگاری با سخت افزار در محیط های مجازی سازی بسیار حائز اهمیت می باشد و رعایت نکردن اصول سازگاری در آینده سازمان را با مشکلات بسیاری روبرو خواهد نمود.

حداقل سخت افزار مورد نیاز جهت نصب ESXi به صورت به شرح زیر می باشد:

  • حداقل 2 هسته CPU
  • حداقل 4 گیگابایت RAM ، برای ایجاد ماشین مجازی 8 گیگابایت RAM
  • جهت ایجاد فلش بوت نیاز به یک USB Flash با ظرفیت 8 گیگابایت می باشد

جهت نصب ESXi می توان هم طریق CD و هم از طریق Flash اقدام نمود که با توجه به امکانات می توان یکی از روش ها را انتخاب نمود. در نظر داشته باشید که فایل های ISO جهت نصب ESXi را می توان از سایت VMware دانلود نماییم.

 

نصب ESXi نسخه 7

مراحل نصب با قرار دادن CD و با اتصال USB و راه اندازی سرور شروع می گردد. در ابتدا سرویس های سیستم در حال بار گذاری می باشد که این فرایند مدتی زمان نیاز خواهد داشت.

شروع نصب

 

 

در اولین گام با هشدار اولیه نصب VMware ESXi رو برو خواهیم شد که با فشردن کلید Enter به مرحله بعد هدایت خواهیم شد.

هشدار اولیه

 

در مرحله بعد می بایست License Agreement مورد تایید قرار گیرد به همین منظور جهت تایید کلید F11 را فشار می دهیم.

تایید Agreement

 

در پنجره بعدی می بایست محل نصب سیستم عامل مجازی سازی VMware ESXi را مشخص نماییم. در این پنجره کلیه دیسک های در دسترس سرور نمایش داده خواهد شد و با انتخاب دیسک مورد نظر کلید Enter را فشار می دهیم.

انتخاب دیسک

 

مرحله بعدی انتخاب زبان سیستم می باشد که گزینه پیش فرض US Default می باشد.

انتخاب زمان

 

در پنجره بعدی می بایست رمز عبور جهت حساب کاربری Root ایجاد نماییم. پیشنهاد می شود به جهت برقراری امنیت از رمز های عبور پیچیده استفاده شود.

رمزعبور

 

چنانچه از سرور های قدیمی تری جهت نصب VMware ESXi استفاده می شود، ممکن است با هشدار عدم پشتیبانی  CPUدر نسخه های آینده سیستم عامل روبرو شوید که با فشردن کلید Enter این هشدار تایید خواهد شد.

هشدار پردازنده

 

در نهایت با هشدار Repartition دیسک رو برو خواهید شد که با فشردن کلید F11 فرایند نصب آغاز خواهد گردید و نصب مدتی زمان نیاز خواهد داشت.

هشدار دیسک

 

پس از پایان مرحله نصب کلید Enter را فشار داده تا سیستم مجدد راه اندازی (ریستارت) شود و مرحله نصب خاتمه یابد.

ریبوت

 

تنظیمات اولیه

پس از نصب VMware ESXi می بایست تنظیمات اولیه بر روی آن انجام گیرد تا بتوان از کنسول Host Client که از طریق مرورگر در دسترس قرار می گیرد، استفاده نمود. جهت انجام تنظیمات اولیه پس از راه اندازی مجدد سرور، کلید F2 را فشار داده و رمز عبور را وارد می نماییم تا به تنظیمات Direct Console User Interface (DCUI) دسترسی پیدا نماییم. این رمز همان رمز عبوری است که در هنگام نصب آن را وارد نموده ایم.

در پنجره باز شده کلیه تنظیمات مربوط به شبکه از طریق گزینه Configure Management Network در دسترس قرار می گیرد.

گزینه Config management

 

جهت انتخاب کارت شبکه و همچنین مشاهده آن ها می توان از گزینه Network Adapters استفاده نمود. همچنین اگر از VLAN در سطح شبکه بهره می بریم در قسمت VLAN می توان تنظیمات مربوط به آن را انجام داد. اما تنظیمات اصلی در قسمت IPv4 Configuration انجام خواهد گرفت در این قسمت با انتخاب گزینه Use Dynamic IPv4 address and network configuration از طریق DHCP آدرس IP را دریافت خواهیم نمود اما در اکثر مواقع برای سرور ها در شبکه آدرس های IP ثابت (Static) در نظر خواهیم گرفت. برای تنظیم آدرس IP به صورت ثابت از گزینه آخر یعنی Set static IPv4 address and network configuration استفاده می نماییم و در قسمت IPv4 آدرس مورد نظر و Subnet Mask و Default Gateway را به صورت دستی وارد می کنیم.

تنظیمات IPv4

 

پس از تنظیمات IPv4 چنانچه از IPv6 در شبکه استفاده نمی گردد، پیشنهاد می شود در قسمت IPv6 Configuration آن را در حالت Disable قرار دهیم. در قسمت تنظیمات DNS Configuration نیز می بایست حتما آدرس DNS Server سازمان را وارد نماییم. دقت داشته باشید یکی از حیاتی ترین تنظیمات بخصوص در vCenter کارکرد صحیح DNS Server و همچنین تنظیم آدرس های DNS Server بر روی VMware ESXi ها می باشد. همچنین وارد نمودن A Record های مربوطه در DNS Server نیز امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. در تنظیمات DNS همچنین گزینه Hostname در واقع نام VMware ESXi خواهد بود.

تنظیمات DNS

 

چنانچه از Suffix و دامنه خاصی در شبکه استفاده می نماییم می توان از گزینه Custom DNS Suffixes در منوی Configure Management Network استفاده نمود و Suffix مربوط به دامنه را بر روی آن قرار داد.

تنظیمات DNS Suffix

 

پس از انجام تنظیمات اولیه فوق سرور یک بار ریستارت خواهد شد و تنظیمات انجام شده به سرور ESXi اعمال خواهد گردید. پس از انجام ریستارت اکنون توسط مرورگر یک سیستم شبکه و وارد نمودن آدرس IP تنظیم شده بر روی ESXi می توان به کنسول Host Client دسترسی پیدا نمود و از این پس جهت بهره گیری از محیط مجازی ساز از Host Client استفاده نمود.

کنسول Host Client

 

 

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare