Mohammadreza Soleimani 729 روز پیش verl
بازدید 7261 بدون دیدگاه

روش های تنظیم آدرس IP روی میکروتیک

روش های تنظیم آدرس IP روی میکروتیک، در این مقاله روش آدرس دهی به پورت های میکروتیک به دو روش دستی ( Static ) و همچنین استفاده از پروتکل DHCP را شرح خواهیم داد .

فهرست مطالب

  1. علت استفاده از آدرس IP
  2. روش های تنظیم آدرس IP روی میکروتیک
  3. روش Dynamic
  4. روش Static

 

 

علت استفاده از آدرس IP

برای اینکه روتربرد ما و هر تجهیز دیگر در شبکه بتواند ارتباط برقرار نماید می بایست حتما یک آدرس IP داشته باشد. البته دستگاه هایی که در یک Broadcast Domain یا یک شبکه LAN قرار دارند از طریق ارتباط لایه 2 و از طریق آدرس MAC می توانند با یکدیگر در ارتباط باشند. اما این ارتباط لایه دو به تنهایی کافی نیست چرا که از طریق MAC Address فقط می توانند همدیگر را ببینند و اگر بحث کارهای دیگری از قبیل اشتراک گذاری فایل و … در میان باشد ارتباط لایه سه عنصری غیر قابل انکار می باشد و روی تجهیزات می بایست حتما آدرس IP در رنج شبکه مد نظر ما تنظیم شده باشد. همچنین جدول ARP ما به واسطه وجود MAC Address و IP آدرس در کنار هم تکمیل خواهد شد و ارتباط ما با دستگاه های دیگر برقرار می گردد.

نکته ای که حائز اهمیت این است که کلیه IP هایی که روی دستگاه های یک شبکه تنظیم می شود می بایست Net ID یکسانی داشته باشند و اصطلاحا در یک رنج قرار داشته باشند . جهت آشنایی بهتر و اطلاعات بیشتر در خصوص آدرس IP می توانید مقاله ( آدرس IP چیست – تعریف و توضیح ) را مطالعه فرمایید.

روش های تنظیم آدرس IP روی میکروتیک

دو روش برای تنظیم آدرس روی دستگاه ها در شبکه وجود دارد.

  • Dynamic : این روش به صورت اتوماتیک می باشد به صورتی که دستگاه مد نظر ما به صورت اتوماتیک آدرس IP دریافت نماید. این روش برای سرور ها و روتر ها و سوئیچ ها پیشنهاد نمی شود. برای دریافت آدرس IP به صورت اتوماتیک می بایست از پروتکل DHCP استفاده نمود و سمت ارائه دهنده IP آدرس، Server و سمت دریافت کننده IP آدرس، Client نامیده می شود. باید دقت داشت جهت دریافت آدرس از DHCP Server می بایست هم کلاینت و هم سرور در یک شبکه قرار داشته باشند تا فرایند تخصیص آدرس به درستی انجام گیرد. وظیفه پروتکل DHCP این است که دستگاه مقصد را به صورت اتوماتیک آدرس دهی نماید که پروسه این تخصیص آدرس به صورت کامل در مقاله ( پروتکل پیکربندی میزبان پویا ) مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز می توانید جزئیات بیشتری در این زمینه به دست آورید.
  • Static : در این روش اختصاص آدرس IP به دستگاه مد نظر به صورت دستی می باشد. در این روش ما به صورت دستی یک آدرس IP مشخصی برای دستگاه در رنج شبکه در نظر می گیریم و آن را روی اینترفیس دستگاه خود تنظیم می نماییم.

روش Dynamic

تنظیمات لازم جهت دریافت آدرس IP از DHCP ابتدا نرم افزار Winbox را اجرا نموده و به تنظیمات روتربرد خود وارد می شویم. در منو های موجود همانطور که مشخص است وارد منوی IP شده و گزینه DHCP Client را انتخاب می نماییم. چون قصد داریم که آدرس IP دریافت کنیم پس در اینجا دستگاه ما دریافت کننده سرویس است و به همین علت DHCP Client را انتخاب خواهیم نمود.

IP –> DHCP Client

DHCP کلاینت

 

پس از انتخاب DHCP Client یک پنجره باز می شود . روی علامت ( + ) کلیک می نماییم.

اضافه نمودن کلاینت

 

یک صفحه جدید نمایش داده می شود که در این قسمت اینترفیسی که در نظر داریم آدرس IP دریافت نماید انتخاب می نماییم . که در این سناریو ما قصد داریم که اینترفیس Ether1 آدرس IP دریافت نماید و این اینترفیس به DHCP Server مجموعه ما متصل می باشد. دو گزینه دیگر در این پنجره وجود دارد گزینه اول Use Peer DNS می باشد. انتخاب این گزینه به این معنی است که DNS از همان دستگاهی که IP آدرس دریافت می شود، درخواست شود. و گزینه دوم Use Peer NTP می باشد. این گزینه نیز به این معنی است که Network Time Protocol از همان دستگاهی که آدرس IP دریافت می شود درخواست نماید. این گزینه ها را به صورت پیش فرض و انتخاب شده، تغییری نخواهیم داد و روی OK کلیک می کنیم.

انتخاب اینترفیس

 

پس از انتخاب OK مشاهده می کنیم که روتربرد ما از DHCP Server یک آدرس IP دریافت نموده و این آدرس به اینترفیس Ether1 تخصیص داده شده است.

تخصیص IP

 

همچنین تنظیمات این روش را از طریق دستور زیر در Commandline نیز می توان انجام داد :


ip dhcp-client add interface=ether1 disabled=no use-peer-dns=yes use-peer-ntp=yes

روش Static

در این روش می بایست به صورت دستی یک آدرس IP به اینترفیس روتربرد اختصاص دهیم و می بایست دقت داشته باشیم که این آدرس در رنج شبکه ما قرار داشته باشد و همچنین آدرس مورد نظر قبلا به دستگاه دیگری اختصاص داده نشده باشد. چرا که در این صورت IP Conflict به وجود خواهد آمد و این دو دستگاه به درستی در شبکه کار نخواند کرد. جهت اطمینان از آدرس IP می توان یک بار قبل از تخصیص آدرس آن را پینگ نماییم و اگر پاسخی دریافت نشد به این معناست که این آدرس در شبکه استفاده نشده و ما می توانیم از این آدرس برای اینترفیس روتربرد خود استفاده نماییم.

جهت تنظیم آدرس به صورت دستی مجدد نرم افزار Winbox را اجرا نموده و وارد تنظیمات روتربرد خود می شویم. از منوی موجود در Winbox گزینه IP را انتخاب نموده و از زیر منوی باز شده گزینه addresses را انتخاب می نماییم.

آدرس IP دستی

 

در پنجره باز شده تمام آدرس هایی که روی اینترفیس های دستگاه تنظیم شده قابل مشاهده می باشد که در اینجا هیچ آدرسی وجود ندارد و برای انجام این کار کافیست روی گزینه ( + ) کلیک کنیم.

اضافه نمودن Address

 

در پنجره باز شده می بایست آدرس مورد نظر را وارد شود. در قسمت Address باید IP مورد به همراه Subnet mask وارد شود و دقت داشته باشید Subnet mask باید در حالت Prefix نوشته شود. قسمت Network را تغییری نمی دهیم و این قسمت به صورت اتوماتیک تکمیل می گردد. در قسمت Interface باید اینترفیسی که قصد داریم آدرس را روی آن اعمال کنیم انتخاب نماییم. ما قصد داریم آدرس 172.16.1.10/24 را به اینترفیس Ether1 روتربرد اعمال نماییم پس تنظیمات را به صورت تصویر زیر انجام خواهیم داد و در پایان روی OK کلیک می نماییم.

وارد نمودن IP

 

و همانطور که در تصویر زیر مشاهده می نماییم آدرس IP مورد نظر روی اینترفیس مد نظر ما به سادگی اعمال گردید.

اعمال IP

 

همچنین تنظیمات این روش را از طریق دستور زیر در Commandline نیز می توان انجام داد :


ip address add interface=ether1 address=172.16.1.10/24

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare