Mohammadreza Soleimani 688 روز پیش verl
بازدید 1994 بدون دیدگاه

راه اندازی QoS در روتر برد میکروتیک

راه اندازی QoS در روتر برد میکروتیک، یکی از مهم ترین ماژول های روتر برد های میکروتیک QoS می باشد. یکی از اصلی ترین وظایف این ماژول مدیریت پهنای باند می باشد اگرچه علاوه بر مدیریت پهنای باند قابلیت های بسیار گسترده ای را در اختیار ما قرار خواهد داد. گاهی اوقات در شبکه ما قصد داریم پهنای باند مشخصی را به کاربران اختصاص دهیم. شاید قصد داشته باشیم سرعت خاصی از اینترنت در اختیار کاربران قرار گیرد تا این کاربران از در استفاده از پهنای باند، بیشتر مقدار مد نظر ما فراتر نروند.

راه اندازی QoS در روتر برد میکروتیک

فهرست مطالب

  1. راه اندازی QoS در روتر برد میکروتیک
  2. علل استفاده از QoS
  3. ایجاد QoS
  4. QoS_creation

 

علل استفاده از QoS

ممکن کاربرانی که در شبکه ما قرار داشته باشند که در تایم کاری اقدام به استفاده شخصی از اینترنت نماید و کاربران دیگر که قصد دارند کار های خود را انجام دهند با مشکل دسترسی به اینترنت مواجه شوند. به منظور جلوگیری از چنین اتفاق هایی، قابلیتی درون روتر برد های میکروتیک قرار گرفته تا ادمین بتواند پهنای باند و دسترسی کاربر در شبکه را به طور کامل مدیریت نماید. جهت آشنایی کامل با QoS می توانید مقاله ( کیفیت خدمات یا QoS چیست ) را مطالعه فرمایید.

این قابلیت در قسمت queues در میکروتیک قرار دارد. البته در این مقاله تنظیم های اولیه انجام خواهد گرفت اما این نکته را در نظر بگیرید که یک دروه کامل به نام MTCTCE جهت تنظیمات پیشرفته کنترل ترافیک وجود دارد. این نکته نیز حائز اهمیت است که وقتی از مدیریت پهنای باند صحبت می نماییم این مدیریت فقط به پهنای باند اینترنت محدود نمی گردد بلکه این پهنای باند می تواند شامل تمام ترافیک های شبکه گردد. برای مثال می توانیم تنظیماتی انجام دهیم که یک دستگاه فقط با پهنای باند مشخص 128k اجازه دسترسی به FTP سرور داخلی را داشته باشد. هر پهنای باندی به سمت هر مقصدی را می توان به طور کامل کنترل نماییم. این بحث در شبکه از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

جهت راه اندازی QoS در میکروتیک ابتدا نرم افزار Winbox را اجرا می نماییم. همانطور که در بالا اشاره شد یک منو مجزا برای تنظیمات مدیریت پهنای باند وجود دارد. برای دسترسی به این تنظیمات از منوی نرم افزار گزینه Queues را انتخاب می نماییم.

منوی Queues

 

ایجاد QoS

در پنجره باز شده می توان به کلیه تنظیمات مورد نیاز جهت مدیریت پهنای باند دسترسی پیدا نمود. در این مقاله Simple Queues را مورد بررسی قرار می دهیم. برای ایجاد تنظیمات مورد نظر می بایست در تب Simple Queues روی گزینه ( + ) کلیک نماییم.

ایجاد Queue

تنظیمات پارامتر های QoS

در پنجره بعدی گزینه های Target ، Dst ، Download و Upload از مهم ترین قسمت هایی است که باید آن ها را مقدار دهی نماییم. در قسمت Target بابد کامپیوتر یا کاربری را که قصد داریم برای آن محدودیت اعمال نماییم، مشخص کنیم که این کار را یا بر اساس آدرس IP و یا از طریق انتخاب اینترفیس انجام می دهیم. برای مثال در این قسمت اگر گزینه Ether1 را انتخاب نماییم، بسته هایی که از Ether1 وارد می شوند محدودیت ها به آن اعمال می گردد. اگر قصد داریم فقط روی یک دستگاه محدودیت اعمال نماییم باید آدرس IP آن دستگاه را وارد نماییم برای مثال ( 192.168.1.20/24 ) . اگر قصد داشته باشیم محدودیت را روی کل شبکه اعمال کنیم باید از آدرس شبکه ( NET ID ) را در قسمت Target وارد نماییم برای مثال ( 192.168.1.0/24 ) که باید در نظر داشت هر مقدار پهنای باندی که به این صورت ( NET ID ) تنظیم می گردد در کل شبکه Share خواهد شد.

گزینه Dst : این گزینه مقصد بسته ها را مشخص می نماید. در Target مبدا بسته را مشخص نمودیم اما در Dst باید مشخص کنیم که محدودیت مورد نظر ما به سمت کدام مقصد اعمال شود. شاید فقط ایجاد محدودیت روی دانلود ها از اینترنت مد نظر باشد و دسترسی به سرور داخلی شبکه بدون محدودیت انجام گیرد. پس مشخص نمودن صحیح Dst هم از اهمیت بالایی برخوردار است. دقت داشته باشید اگر قسمت Dst را خالی بگذاریم به این معنی است که محدودیت از مبدا مد نظر ما به سمت هر مقصدی اعمال گردد پس باید دقت داشت که در این صورت محدودیت حتی روی ترافیک های داخلی نیز اعمال می گردد.

گزینه Download و Upload : در این قسمت مشخص می گردد که ترافیک هایی که مبدا و مقصدشان را تعیین نمودیم مقدار پهنای باند دانلود و آپلود آن ها به چه مقدار باشد. اولین گزینه Max Limit  می باشد که هم به Download و هم Upload اعمال می گردد. در این قسمت حداکثر مقدار مجاز پهنای باند کلاینت یا کاربر را مشخص می نماییم. برای مثال اگر این قسمت را 512k در نظر بگیریم به این منظور است که کاربر حداکثر با پهنای باند 512k بتواند دانلود یا آپلود داشته باشد. یک حالت نیز وجود دارد که ما حداکثر را روی 512k قرار می دهیم اما اگر پهنای باند مازاد در دسترس بود ، مقدار حداکثر امکان افزایش داشته باشد. این کار در قسمت Burst Limit قابل تنظیم است و این مقدار را بالاتر ازMax limit  در نظر می گیریم برای مثال 1M را برای قسمت burst Limit  در نظر می گیریم.

باید در نظر داشته باشیم مقادیری که در Burst limit قرار می دهیم مقداری تضمین شده نیست و در صورت خالی بودن پهنای باند اختصاص می یابد.

دو قسمت Burst threshold و Burst Time نیز وجود دارد که این دو با یکدیگر مرتبط می باشند. برای مثال مشخص می نماییم در قسمت Burst Time عدد 15 ثانیه را مقدار دهی کنیم به این منظور می شود که اگر در مدت 15 ثانیه مقدار دانلود یا آپلود کاربر از مقداری که در burst threshold مشخص می کنیم ( برای مثال 768k باشد که بین Max و Burst قرار دارد ) کمتر بود سرعت دانلود به 1M افزایش یابد اما اگر از مقدار مشخص شده در Burst threshold در مدت 15 ثانیه بیشتر باشد از مقدار 512k که Max limit باشد بالاتر نرود.

با اعمال چنین قانونی کابران می توانند با سرعت بیشتری وب سایت ها را باز نمایند و سرعت باز شدن وب سایت ها بالاتر می رود اما اگر اقدام به دانلود نماید دسترسی به پهنای باندی بیش از 512k امکان پذیر نباشد.  با انجام چنین تنظیماتی منطبق با سیاست های سازمان خود می توانیم مدیریت پهنای باند مناسبی روی ترافیک های شبکه داشته باشیم.

تنظیمات QoS

 

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare