Mohammadreza Soleimani 603 روز پیش verl
بازدید 1442 بدون دیدگاه

راه اندازی EIGRP در روتر سیسکو

راه اندازی EIGRP در روتر سیسکو، EIGRP ( Enhanced Interior Gateway Routing Protocol ) یک پروتکل مسیریابی بردار فاصله ( Distance Vector ) است که بر اساس اصول پروتکل مسیریابی IGP می باشد. ویژگی منحصر به فرد این پروتکل توان عملیاتی بالا و سرعت در نرخ همگرایی می باشد. EIGRP می تواند کوتاه ترین مسیر را مشخص نماید و بر اساس پروتکل مسیر یابی بدون کلاس ( Classless ) IGRP فرایند خود را تکمیل نماید.

راه اندازی EIGRP در روتر سیسکو

فهرست مطالب

  1. راه اندازی EIGRP در روتر سیسکو
  2. جداول EIGRP
  3. بسته های EIGRP
  4. مزایا
  5. پیاده سازی EIGRP
  6. سناریو

 

EIGRP از از معیارهایی مانند پهنای باند، Load و تأخیرها برای محاسبه کوتاه ترین مسیر بهینه شبکه استفاده می نماید. این پروتکل از نظر تکنولوژیکی از مسیریابی مبتنی بر بردار فاصله پیشرفته تری استفاده می نماید. جهت تبادل اطلاعات با استفاده از EIGRP ابتدا روترها باید با EIGRP همسایه شوند، سپس EIGRP از آدرس چند پخشی ( Multicast ) برای به اشتراک گذاری اطلاعات استفاده می نماید.

منطق زیرساختی EIGRP مبتنی بر مفهوم یک سیستم خودمختار ( autonomous ) است. در چنین شرایطی روتر های همسایه با شماره سیستم یکسانی پیکربندی می گردند. EIGRP یک پروتکل مسیریابی پویا است که برای اتصال شبکه های مختلف بین روتر ها پیکربندی می گردد. EIGRP جهت ارسال اطلاعات به روتر های همسایه تنها به روز رسانی ها را ارسال می نماید که این مکانیزم تاثیر بسیار مثبتی در حجم پردازش روتر ها خواهد داشت و همچنین نرخ ارسال اطلاعات را پایین تر خواهد آورد.

EIGRP یک پروتکل ترکیبی است که از مسیریابی بدون کلاس ( Classless ) و همچنین خلاصه سازی خودکار و دستی ( summarization ) در اینترفیسی که در EIGRP فعال است، پشتیبانی می نماید. احراز هویت در EIGRP با استفاده از MD5 انجام می گیرد و حداکثر Hop-count تعداد 255 روتر می باشد. همچنین امکان استفاده از مکانیزم تقسیم بار برابر ( equal load-balance ) و تقسیم بار نا برابر ( unequal load-balance ) در EIGRP فراهم می باشد.

جداول EIGRP

در فرایند EIGRP سه جدول ایجاد می گردد که عبارتند از:

  • Nieghbor table
  • Topology table
  • Routing table

 

ایدئولوژی و مفاهیم جداول فوق به شرح زیر می باشد

Neighbor table : جدول همسایگی اطلاعاتی در مورد روتر ها و اینترفیس هایی که همسایگی با آن ها شکل گرفته در اختیار قرار می دهند. جهت دسترسی به این جدول می توان از دستور ” show ip eigrp neighbors ” استفاده نمود. اطلاعات موجود در این جدول شامل آدرس، اینترفیس، مدت زمان نگه داری ( Hold Time )، Uptime، Sequence number ، و … می باشد.

 

Topology Table: جدول توپولوژی اطلاعاتی در مورد تمام مسیرهای شبکه که توسط روترهای EIGRP فرا گرفته شده را در خود قرار می دهد. جهت مشاهده جدول توپولوژی می توان از دستور ” show ip eigrp topology ” استفاده نمود. همچنین جدول توپولوژی فیلد های Feasible Distance، advertise Distance، feasible Distance را درون خود جای داده است.

 

Routing table : جدول مسیریابی، مسیرهایی را که در حال حاضر در ارسال بسته ها به شبکه فعال هستند ذخیره می نماید. این فرایند به این صورت است که مسیر بهینه مقصد را از که طریق فرستنده آن را فرا گرفته ذخیره می نماید. جهت مشاهده جدول مسیریابی از دستور ” show ip route ” استفاده می گردد. فیلد های جدول مسیریابی برای EIGRP حرف D عنوان مسیر فراگرفته شده از طریق EIGRP ، AD و Costو اینترفیسی که این مسیر را از آن فراگرفته می باشند.

 

انواع بسته در EIGRP

Hello: این بسته یک مکانیزم جهت برقراری همسایگی و همچنین اطلاع از وضعیت روتر همسایه می باشد. چنانچخ روتر X به روتر Y متصل باشد و روتر X بسته های hello را از روتر Y دریافت نکند، فرض می شود که روتر Y قابل دسترسی نیست و شبکه قطع می باشد.

 

Update: اطلاعات مسیر از طریق بسته های Update به همسایگان ارسال می گردد. هنگامی که یک روتر جدید به شبکه اضافه می گردد، بسته های Update جهت ایجاد جدول توپولوژی به همسایه ارسال می شود.

 

Query: این بسته ها به طور خاص برای درخواست اطلاعات مسیر استفاده می شوند.

 

Reply: بسته های Reply به بسته های Query پاسخ می دهند. این بسته ها زمانی ارسال می شوند که مقصد ها به حالت Active می روند. همچنین برای بسته های Reply تاییدیه نیز وجود خواهد داشت.

 

ACK: در پروتکل EIGRP بسته های ACK در تایید به بسته های Reply، Query، Update ارسال می گردند. این بسته ها با آدرس Unicast اشتراک گذاری می گردند. همچنین بسته های Hello فاقد مکانیزم ACK می باشند.

 

مزایای EIGRP

  • همگرایی در EIGRP بسیار سریع است و تغییرات توپولوژی با سرعت در شبکه ارسال می شوند و به همین علت همگرایی با سرعت بالایی انجام می گیرد.
  • استفاده از لینک ها در EIGRP به واسطه امکان بهره مندی از مکانیزم تقسیم بار برابر و تقسیم بار نابرابر بسیار منعطف و موثر می باشد.
  • قابلیت استفاده در شبکه های برپایه IPv4 و IPv6.
  • امکان برقراری امنیت و استفاده از مکانیزم های رمزنگاری 
  • کاهش ترافیک سربار شبکه با استفاده از مکانیزم به روز رسانی بر اساس نیاز.
  • EIGRP به صورتی طراحی شده است که پیکربندی آن ساده است.
  • همگرایی در EIGRP در کمتر از 200 میلی ثانیه انجام می گیرد.
  • EIGRP پروتکلی است که از تقسیم بار نابرابر پشتیبانی می نماید.
  • یکی از پیشرفته‌ترین ویژگی‌های EIGRP، خلاصه‌سازی دستی مسیر است. این مکانیزم پایداری را بهبود بخشیده و اندازه جدول مسیریابی را کاهش می دهد.

 

پیاده سازی EIGRP

جهت پیاده سازی EIGRP از دستورات زیر روی روتر هایی که در EIGRP مشارکت دارند استفاده می نماییم:


Router(config)#router eigrp AS_NUMBER
Router(config)#network NET-ID WILDCARD_MASK
Router#show ip eigrp neighbors
Router#show ip eigrp topology
Router#show ip route

 

دقت داشته باشید که جهت وارد نموده network ها باید تمامی شبکه های متصل به روتر خود را وارد نماییم.

 

سناریو

جهت پیاده سازی EIGRP توپولوژی زیر مفروض می باشد:

توپولوژی

 

در این سناریو تنظیمات آدرس های IP از قبل انجام شده و صرفا دستورات مربوط به EIGRP ملاک قرار گرفته است.

 

تنظیمات روتر R1


R1(config)#router eigrp 1
R1(config-router)#network 192.168.12.0 0.0.0.255
R1(config-router)#network 172.16.1.0 0.0.0.255

 

تنظیمات روتر R2


R2(config)#router eigrp 1
R2(config-router)#network 192.168.12.0 0.0.0.255
R2(config-router)#network 192.168.23.0 0.0.0.255

 

تنظیمات روتر R3


R3(config)#router eigrp 1
R3(config-router)#network 192.168.23.0 0.0.0.255
R3(config-router)#network 172.16.2.0 0.0.0.255

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare