راه اندازی NFS در VMware vSphere
راه اندازی NFS در VMware vSphere، در این مقاله قصد داریم به (Network File System) و نحوه استفاده از آن به عنوان Datastore در محیط VMware vSphere بپردازیم. در ابتدا به مروری بر ذخیره سازی در VMware vSphere خواهیم پرداخت.
راه اندازی NFS در VMware vSphere
فهرست مطالب
مروری بر Storage
یکی از نکات مهم در یادگیری به دست آوردن اطلاعات در مورد گزینه های در دسترس می باشد. در این قسمت به گزینه های در دسترس در بحث ذخیره سازی (storage) می پردازیم. هایپروایزر به عنوان یک سیستم عامل مجازی سازی بر روی سخت افزار نصب می گردد تا محیط مجازی سازی را در اختیار ما قرار دهد. در واقع هایپروایزر یک لایه بین سخت افزار و ماشین های مجازی می باشد. سپس ما این هایپروایزر ها (میزبان های ESXi) را به صورت متمرکز توسط vCenter مدیریت می نماییم. ماشین های مجازی که بر روی هایپروایزر ایجاد می گردند به منابع سخت افزاری از جمله CPU، RAM، DISK و غیره به صورت مجازی توسط هایپروایزر دسترسی پیدا می کنند. در واقع Storage یا DISK و غیره فضای ذخیره سازی اطلاعات را در اختیار ما قرار می دهند. هنگامی که یک ماشین مجازی درخواست خواندن یا نوشتن بر روی Storage را ارسال می نماید، این درخواست ابتدا به هایپروایزر (ESXi) ارسال می شود و سپس ESXi درخواست را به سمت Storage مورد نظر ارسال می نماید. حال در محیط VMware vSphere گزینه های متفاوتی جهت ذخیره سازی (Storage) در دسترس می باشد. در محیط VMware vSphere فضاهای ذخیره سازی یا همان Storage ها را با نام Datastore نامگزاری می نمایند.
هایپروایزر به تمامی Storage ها و دیسک ها دسترسی دارد و آن ها را به صورت یک یا چند Datastore مورد استفاده قرار می دهد. سپس در مراحل ایجاد یک ماشین مجازی مشخص می کنیم که از کدام Datastore جهت قرار گیری فایل های ماشین مجازی ایجاد شده استفاده گردد. Datastore ها انواع مختلفی را شامل می شوند.
ذخیره سازی بلوکی
- DAS
- FiberChannel
- FiberChannel Over Ethernet
- iSCSI
ذخیره سازی مبتنی بر فایل
- NFS
- vSAN
جهت دسترسی به اطلاعات بیشتر مقاله (انواع ذخیری سازی در محیط VMware vSphere) را مطالعه نمایید.
سناریو
در این مقاله قصد داریم به واسطه vCenter و اتصال میزبان ها به NFS از منابع ذخیره سازی مبتنی بر آدرس IP استفاده نماییم. در این سناریو NFS مورد نظر ما از طریق یک ویندوز سرور با آدرس 10.1.1.100 ارائه شده است. چنانچه میزبان های ESXi از نظر تنظیمات شبکه به درستی پیکربندی شده باشند امکان برقراری و استفاده از منابع ذخیره سازی فراهم خواهد بود. برای انجام این کار کافی است میزبان های ESXi طوری پیکربندی شوند تا این NFS را به عنوان یک Datastore تشخیص داده و از آن استفاده نمایند. با انجام این کار با توجه به در نظر گرفتن احراز هویت (Authentication) و سطوح دسترسی برقراری ارتباط با NFS انجام خواهد شد.
ایجاد NFS در ویندوز سرور
ابتدا می بایست NFS مورد نظر را در ویندوز سرور ایجاد نماییم تا در ادامه بتوان از آن در محیط VMware vSphere استفاده نماییم. برای انجام این کار می بایست در ویندوز سرور در قسمت Shares کلیک راست نموده و گزینه New Share را انتخاب نماییم. در پنجره باز شده گزینه NFS Share – Quick را انتخاب می نماییم.
در مرحله بعدی می بایست محل ایجاد NFS را مشخص نماییم. در این سناریو درایو F را در نظر می گیریم.
در پنجره بعدی می بایست یک نام برای NFS در نظر بگیریم که در اینجا از nfs-share استفاده خواهیم نمود.
در ادامه فرایند می بایست احراز هویت های لازم را به NFS اعمال نماییم. در این سناریو به دلیل محیط آزمایشی احراز هویتی در نظر نخواهیم گرفت.
در مرحله بعدی می بایست اجازه دسترسی میزبان های ESXi به NFS را با وارد نمودن آدرس IP میزبان مورد نظر و در ادامه دسترسی لازم را اعمال نماییم.
افزودن NFS به vCenter
در نهایت فرایند را ادامه داده و با کلیک بر روی گزینه Create در واقع NFS ما ایجاد خواهد گردید. در مرحله بعدی می بایست NFS ایجاد شده را به عنوان یک Datastore در محیط VMware vSphere در اختیار میزبان های ESXi قرار دهیم. جهت افزودن NFS در vCenter در قسمت Storage بر روی Datacenter مورد نظر کلیک راست نموده، از زیر منوی Storage گزینه New Datastore را انتخاب می نماییم. در پنجره باز شده گزینه NFS را انتخاب نموده و بر روی Next کلیک می کنیم.
در مرحله بعدی می بایست ورژن NFS را مشخص نماییم. در این سناریو از ورژن 3 استفاده خواهیم نمود.
مرحله بعدی مربوط به نام Datastore که قرار است از این NFS در vCenter استفاده نماید می باشد. در قسمت Name نامی که قصد داریم برای Datastore در نظر بگیریم، وارد می نماییم. در این سناریو از نام NFS Datastore استفاده خواهیم نمود. در قسمت Folder می بایست نام share که در ویندوز سرور ایجاد نمودیم وارد کنیم. در قسمت Server نیز می بایست آدرس IP سرور (10.1.1.100) را وارد نماییم.
در پنجره بعدی می بایست میزبان هایی که قصد داریم از این Datastore استفاده نمایند را انتخاب می نماییم و بر روی Next کلیک می کنیم.
پس از انجام فرایند فوق یک خلاصه از تنظیمات انجام شده نمایش داده خواهد شد و با کلیک بر روی Finish یک NFS Storage جدید اضافه خواهد شد که از این پس می توان جهت ذخیره سازی از آن بهره برد.
نظرات کاربران